20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zeleninový salát s polníčkem a kukuřicí

Název Množství a jednotka
sterilovaná kukuřice 50 g
okurka salátová 100 g
polníček 50 g
rajče 100 g
paprika 100 g
Zobrazit všechny ingredience

Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Smícháme se sterilovanou kukuřicí a polníčkem. Pokapeme olivovým olejem, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a posypeme strouhaným balkánským sýrem. K salátu podáváme celozrnný pšeničný chléb.

Energetická hodnota je cca 1600 kJ.


Další fotografie
 


RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

RECEPTY

Hrstková polévka

Postup: Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy,... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...